2012. november 20., kedd

Középület - hajléktalan program


Negyedik tervezés félévünk feladata középület tervezése volt, melynek funkcióját és/vagy formavilágát egy általunk hét videó klip közül választott kis film volt hivatott inspirálni.
Az általam választott klip:
Moby-Pale Horses
Magány ,szomorúság, elveszettség érzése. Ezek voltak az első gondolatok amik eszembe jutottak a klip kapcsán. A főszereplőnek meghalt a családja, mindenki akit szeretett, és egyedül maradt a világon.
Nekem ez a videoklip a hajléktalanokat, és helyzetüket juttatja eszembe, hiszen nekik sincs kire támaszkodniuk. Meg kell próbálniuk új életet alkotni maguknak, és ebben szerettem volna segíteni őket.
A koncepcióm azt a célt szolgálja hogy segítséget kapjanak a relatíve normális életkörülmények eléréséhez.
Ez annyiban tér el a már megvalósult „segélyprogramoktól” hogy olyan helyet kívánok létrehozni, ami szolgáltatásokat kínál a hajléktalanoknak, de nem a már megvalósult formákban.
Itt közvetlenül tenniük kell azért hogy kapjanak cserébe valamit, létre tudnak hozni valamit ami a saját köreiken belül hasznosul, olyat alkothatnak ami nekik közvetlenül hasznos.
Gondolok itt arra hogy egy üvegházzal egybekötött kertben tudnának művelni és termeszteni a saját ellátásukra zöldségeket, és növényeket, és a konyhában elkészíteni azt. Egy-egy „műhelyben” tudnák hasznosítani a megtanult szakmájukat(ha van ilyen) és meg tudnák csinálni a lyukas cipőjüket vagy ruhájukat, meg tudnák javítani a bevásárló kocsijukat,biciklijüket stb.
A hely felügyeletét saját maguk közül valamilyen formában kiválasztott személyek töltenék be.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése