2012. november 20., kedd

Középület - hentes, Palkonya

Koncepciómat tekintve egy hentes üzletet szerettem volna kialakítani Palkonyán. Egyrészt a településen egy helyi kis bolt van ami délután 5-ig van nyitva, és nem is a legjobban felszerelt, másrészt a környező falvak eltartó képessége is romlik.
Így Palkonya is eltarthatná valamilyen szinten és téren a környező falvakat, és a helyi lakosok is helyben kapnának húst, ami a magyar konyha szerves alapanyaga, megkönnyítve életüket azzal, hogy nem egyéb településekre kell menniük beszerezni a húst ill. az ingázóknak se a vonaton és/vagy a buszon kéne azt utaztatni.
Plusz funkció gyanánt helyben is lehetne fogyasztani a termékeket, mint a helyi lakosok, mint az esetleges túrázók számára akik itt pihennének meg. Másrészt a helyi fesztiválok (Nyitott pincék, Ördögkatlan) támogatása ként itt jelenhetne meg az étkezési lehetőség, esetleg az udvaron ökör ill. malac sütögetés, és egyéb off-programok szervezése a hentes üzlet köré. A koncepció, tömegalakítás, telek választás, stb. részletes kifejtését lásd a szakdolgozatomban.


eredeti méretű képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése